Skip to content

Cum să te simți mai bine când ești cu moralul la pământ

Cu toții trăim momente când avem moralul la pământ. Când simțim că nimic nu merge așa cum ne-am dori, că lumea înaintează și noi stăm pe loc, când nimic nu ne poate smulge un zâmbet. Când soarele nu mai răsare și în inima noastră.

Ne simțim pierduți și fără scop.

Știu cum este să te simți așa. Am momente când am aceste sentimente fără un motiv anume. Sau cel puțin așa pare… Dar există mereu metode care mă fac să mă simt mai bine și care mă ajută să continui cu o stare mai bună. Despre asta vreau să vă vorbesc astăzi.

În primul rând vreau să vă spun un lucru: soarele răsare pentru toți și se află înăuntrul inimii noastre. Trebuie doar să-l lăsăm să radieze. Până la urmă toți suntem raze de lumină, suntem praf din stele (teoria Big Bang despre nașterea universului).

În al doilea rând, există mereu soluții care ne ajută să ne elevăm starea mentală și emoțională, dar și viața în sine. Mai departe le voi enumera pe cele care funcționează întotdeauna pentru mine.

1. Urmează-ți visurile

Nu pot sublinia destul de mult cât de important este să nu încetezi niciodată să visezi și să îți urmezi activ visurile.

Visurile îți hrănesc mintea. Atunci când îți urmezi visurile ai un obiectiv. Îți oferă un motiv să te ridici dimineața din pat, îți dă energie și te motivează. Îți oferă încredere în sine, forță și bucurie.

Care sunt visurile tale? Află răspunsul și începe să pășești către acel vis. Cu fiecare pas înainte te vei simți o nouă persoană – o versiune a ta mai bună și îmbunătățită. De aceea se spune „călătoria contează, nu destinația”. Călătoria este bucuria, efortul, fericirea, lacrimile, aventurile, obstacolele care te formează și te fac să te simți că trăiești.

2. Gândește pozitiv

O minte pozitivă este mai greu de învins și mai ușor de vindecat. Vei fi mai receptiv la frumusețea din jurul tău și vei găsi cu mai multă ușurință bucurii în lucruri mici.

Și ce dacă nu toată lumea te place? Și ce dacă viața ta nu este tocmai așa cum ți-ai imaginat-o? Și ce dacă nu ești chiar persoana care ți-ai dori să fi?

Nu-i lăsa pe alții să te doboare, nu lăsa lucrurile mărunte să te afecteze și rămâi pozitiv. Totodată încearcă să trăiești frumos și curat. Nu te certa, nu bârfi, nu gândi negativ sau pesimist. Orice negativitate atrage și mai multă negativitate, iar viața ta poate deveni o gaură neagră. Rămâi pozitiv și bucură-te de lururile frumoase care te înconjoară.

Miroase florile, admiră culoarea cerului, bucură-te de senzația mării la picioarele tale, de adierea de primăvară pe fața ta, de sunetul ploii, de râsul prietenilor tăi. Viața e frumoasă, trebuie doar s-o vezi.

3. Păstrează un minut pentru tine

Amintește-ți mereu să te oprești pentru o clipă și să te bucuri de prezența și existența ta. Rezervă-ți un moment singur pentru a-ți asculta gândurile, mitea și corpul. Rezervă un minut pentru a te odihni și a exista pur și simplu.

Fă o baie relaxantă, meditează, mergi la alergat în parc, fă o plimbare în jurul blocului sau dă o tură de oraș cu mașina. Orice ai nevoie pentru a te opri și a o lua de la capat cu forțe noi. Oricând lucrurile devin greu de suportat sau copleșitoare rezervă o oră sau două pentru a respira și a te reîncărca.

4. Fă lucruri care te bucură sau te pasionează

Atunci când nimic nu merge, când ai avut o zi proastă și nu vrei să te afunzi într-o stare de depresie care va continua să crească dacă nu iei măsuri, fă ceva ce îți place.

Citește o carte, ascultă-ti formația perferată, vizionează un film, ieși cu prietenii, pictează, orice lucru sau activitate care te bucură și îți oferă pace. Petrecând chiar și 30 de minute făcând ceva ce iubești are efecte minunate asupra minții tale.

5. Fă sport, fii activ

Nimic nu funcționează mai bine ca atunci când inima îți bate repede și sângele îți circulă prin vene. Făcând sport nu numai că îți îmbunătățește starea de sănătate, dar și starea mentală. Atunci când te simți bine fizic mintea ta va fi într-o stare mai bună.

Mergi la alergat, mergi la sală, fă o sesiune de gimnastică de 7 minute cu o aplicație de telefon, fă niște abdomene. Orice, numai mișcă-te. Îți promit că acea satisfacție pe care o simți după sport va face minuni asupra stării tale mentale.

6. Pleacă în vacanță și călătorește

O dată pe an, mergi într-un loc în care n-ai mai fost niciodată – Dalai Lama

Ia o pauză de la viața ta de zi cu zi și călătorește într-un loc nou. Călătoriile îți oferă perspective noi, te ajută să înțelegi mai bine lumea în care trăim, te ajută să creezi amintiri și experiențe.

Explorează lumea în care trăiești. La final, viața se măsoari în amintiri și experiențe, nu în lucruri materiale.

 

Voi ce faceți atunci când simțiți că pereții se apropie?

Follow

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.